De Ontplooiing LinkedInTwitter
Trainen bulletspace Trainen bulletspace Inspireren bulletspace Ontplooien bulletspace Over Ingrid bulletspace Visie bulletspace Werkwijze bulletspace Contact
Home bulletspace Trainen bulletspace Inspireren bulletspace Ontplooien bulletspace Over Ingrid bulletspace Visie bulletspace Werkwijze bulletspace Contact
spacer
spacer spacer facet
spacer
spacer
Nú ontplooid!
bullet

LENIG DENKEN

 

De kracht van het creatief potentieel

bullet

UIT DE PLOOI

 

De kunst van het loslaten...

spacer
spacer spacer spacer
spacer
facet
spacer

Over Ingrid

 

Ingrid Schröder

De grootste ontdekking ben je zelf

Als jong meisje was ik nieuwsgierig naar wat mensen bewoog. De waarom-vraag stelde ik te pas en te onpas aan mijn ouders. Reflecteren op mezelf was mijn tweede natuur.

Daarnaast hield ik ervan te creëren. Zingen, dansen, spelen, schrijven, tekenen, als het maar creatief was. Vooral het acteren trok me enorm aan en ik hield met name van improviseren. Het spelen hielp me zowel te ontdekken wie ik was als me te verplaatsen in anderen. Door te experimenteren met mijn eigen gedrag zag ik in, dat zelfkennis een solide basis is van waaruit je acteert in deze wereld.

Na de opleiding tot drama- therapeut ben ik in trainingen gaan acteren. Een prachtig vak dat spelen en feedback geven combineert. Dit vak bracht me in aanraking met een diversiteit aan organisaties.

Als mede-eigenaar van Buro Impro (1990-2012) zette ik het vak van trainingsacteur op de kaart. Bij trainingen voor uiteenlopende organisaties, zowel profit als non-profit, werden de acteurs ingezet. Vele acteurs zijn door mij geselecteerd en opgeleid in het fantastische vak van trainingsacteur. Daarnaast schreef ik interactieve acts voor congressen en bedrijven en bekwaamde me in het, door theater, inzichtelijk en tastbaar maken van veranderingstrajecten.
Ik ontwikkelde train de trainers op het gebied van werken met acteurs en het innovatief trainen met dramamethodieken.

Ik genoot ervan met groepen te werken, inzicht te geven en vaardigheden aan te leren. Steeds vaker nam ik de rol van trainer op me en ontdekte hierin mijn eigen stijl.

Ik werk ervaringsgericht en gebruik uiteenlopende (creatieve ) werkvormen om de onderliggende theorie praktisch te maken. Ik hou van dynamiek. Mensen blijven hierdoor in beweging, pikken meer informatie op en blijven betrokken.

De opleiding tot Passie-coach gaf me inzicht in de drijfveren van mensen. Mijn eigen passie werd duidelijk zichtbaar. Na 22 jaar ondernemerschap in het acteursbureau wilde ik graag weer met beide benen in de uitvoering staan. Dat wat ik het liefste doe, werken met groepen en individuen, kan ik volledig kwijt in 'De Ontplooiing'

Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid stimuleren mij om steeds weer kennis op te doen, te gebruiken en aan te scherpen. Ik hou ervan creatief te denken en nieuwe vormen te ontwikkelen. Ik ben gedreven en eigenzinnig en durf te confronteren als het nodig is. Met behulp van mijn expertise wil ik mensen en organisaties inspireren en helpen zich verder te ontplooien.

 

spacer
terug naar bovenTerug naar boven
 
De Ontplooiing De Ontplooiing De Ontplooiing
Je passie brengt je in beweging Webdesign: Marc Verburg Communicatiedesign | Fotografie: Hans-Peter van Velthoven